Select Page

Ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση για την κουζίνα

Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανσης είναι η ιδανική λύση για κουζίνες, όπου ο χώρος είναι ασφαλής.

Γιατί να εγκαταστήσετε ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανσης σε μια κουζίνα;

Είναι καρδιά του σπιτιού, η κουζίνα μας τείνει να είναι το πιο χρησιμοποιημένο δωμάτιο στο σπίτι και πρέπει να είναι σε θέση να φροντίσει για ψυχαγωγία, μαγείρεμα και χαλάρωση.

Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση είναι ιδανική για χρήση στις κουζίνες, καθώς παρέχει μια «αόρατη» οικιακή θέρμανση, ιδανική σε δωμάτια με ελάχιστο χώρο τοίχου για καλοριφέρ.

Τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης χρησιμοποιούνται ως κύρια ή δευτερεύουσα πηγή θέρμανσης προσφέροντας ασυναγώνιστη άνεση με οικονομικά αποδοτικό τρόπο.
underfloor heating system in the kitchen
underfloor heating system in the kitchen

Τι σύστημα πρέπει να επιλέξετε;

Οι κουζίνες είναι ένας ιδανικός χώρος για θέρμανση με ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση. Έχουμε μια σειρά από επιλογές που πρέπει να ληφθούν υπόψη, κατάλληλες για διαφορετικά είδη δαπέδου και τιμή.

Θερμικός τάπητας SPM

Το σύστημα θερμικού τάπητα SPM έχει σχεδιαστεί για χρήση μέσα στην κόλλα πλακιδίων. Η σταθερή απόσταση και το αυτοκόλλητο πλέγμα καθιστούν γρήγορη και εύκολη την τοποθέτηση, διατηρώντας παράλληλα την ακρίβεια.

Σύστημα DCM-PRO

Το σύστημα DCM-PRO είναι ένα νέο καινοτόμο σύστημα από τη Warmup, το οποίο αποδεδειγμένα προστατεύει από ρωγμές τα δάπεδα από πλακάκια. Αποτελείται από πλάκες κόμβων και ένα θερμικό καλώδιο καθιστώντας την εγκατάσταση ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης γρήγορη και εύκολη.

Καλώδιο θέρμανσης DWS

Το θερμικό καλώδιο DWS έχει σχεδιαστεί για χρήση μέσα στην κόλλα πλακιδίων ή θερμομπετό κάτω από άλλα τελικά δάπεδα και είναι ιδανικό για εγκατάσταση σε περιοχές μικρές ή με ακανόνιστο σχήμα

Θερμαντικό καλώδιο WIS

Το θερμικό καλώδιο WIS έχει σχεδιαστεί για χρήση σε καινούργια κτίρια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτω από κάθε τύπο δαπέδου και είναι αρκετά ευπροσάρμοστο για χρήση σε οποιαδήποτε περιοχή κατοικίας

Οι καλύτεροι τύποι δαπέδων για κουζίνες

Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση μπορεί να εγκατασταθεί με σχεδόν όλους τους τύπους δαπέδων. Ορισμένα δαπέδα έχουν κορυφαίους περιορισμούς θερμοκρασίας που επηρεάζουν την απόδοση θέρμανσης του δαπέδου.

  • Το ξύλο, το βινύλιο, το laminate και η μοκέτα περιορίζονται στους 27 ° C .
  • Τα πλακάκια ή οι πέτρες μπορούν να λειτουργούν σε υψηλότερη θερμοκρασία (π.χ. 30 ° C), με αποτέλεσμα υψηλότερη θερμική απόδοση για αυτά τα δάπεδα.
electric underfloor heating system in the kitchen
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το δάπεδο που είναι πάρα πολύ παχύ θα εμποδίσει την αποτελεσματική απόδοση του συστήματος αφήνοντας τη θερμοκρασία δαπέδου και τη μέγιστη απόδοση θέρμανσης σε χαμηλά επίπεδα για να παρέχει θερμότητα.
electric underfloor heating system in the kitchen

Το κόστος της ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης για την κουζίνα

Τα συστήματα της Warmup είναι ανταγωνιστικά και λόγω της μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης της ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης σε σύγκριση με τα τυπικά συστήματα κεντρικής θέρμανσης παρέχουν πολύ χαμηλότερο κόστος λειτουργίας. Επικοινωνήστε με τη Warmup για να ζητήσετε μια προσφορά.

kitchen underfloor heating layout

Τα πλεονεκτήματα των θερμαινόμενων δαπέδων στην κουζίνα

Ελευθερία στον σχεδιασμό της κουζίνας

Σε ανακαινίσεις, η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση είναι η ιδανική προσθήκη σε οποιοδήποτε έργο, καθώς δεν θα αυξήσει το ύψος του δαπέδου και θα δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε το ζεστό δάπεδο της κουζίνας για τα επόμενα χρόνια.

Το σύστημα προσφέρει ελευθερία σχεδιασμού, απελευθερώνοντας περισσότερο χώρο καθώς δεν απαιτούνται ογκώδη θερμαντικά σώματα. Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση δεν καταλαμβάνει κανένα χώρο στον τοίχο, επιτρέποντας να απολαύσετε πλήρως το σχεδιασμό της κουζίνας.

kitchen without radiators

Άνεση και ενεργειακή απόδοση

Σε νέα σπίτια, οι κουζίνες σχεδιάζονται συχνά ως μέρος ενός ευρύτερου χώρου διαβίωσης για να φιλοξενήσουν καλύτερα την οικογένεια και τους φίλους ως πρόσθετο χώρο για ψυχαγωγία. Οι ιδιοκτήτες κατοικιών των παλαιότερης κατασκευής συχνά αλλάζουν και μεγεθύνουν αυτούς τους χώρους ώστε να ταιριάζουν με τον σύγχρονο τρόπο ζωής τους και να προσθέτουν αξία για λόγους μεταπώλησης.

Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση είναι μια δημοφιλής επιλογή σε ιδιοκτήτες που θέλουν να αυξήσουν την άνεση τους και να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση της κουζίνας τους. Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση απλώνει τη ζεστασιά σε ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου, χρησιμοποιώντας την ακτινοβολούμενη θερμότητα για να ζεσταίνει απαλά το δωμάτιο στην επιθυμητή θερμοκρασία άνεσης.