Select Page

Οδηγός αγοράς θερμοστάτη

Η επιλογή του σωστού συστήματος ελέγχου είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποτελεσματικά και εύκολα, ενώ εξοικονομεί χρήματα στους λογαριασμούς θέρμανσης. Ο οδηγός αγοράς βοηθάει στην επιλογή του καλύτερου συστήματος ελέγχου βάσει των ατομικών απαιτήσεων θέρμανσης, του τρόπου ζωής και του προϋπολογισμού.

Επιλέξτε ένα θερμοστάτη που λειτουργεί με το σπίτι

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι το σύστημα θέρμανσης, καθώς δεν είναι όλοι οι θερμοστάτες συμβατοί με όλα τα συστήματα θέρμανσης. Μπορούν να είναι κατάλληλοι μόνο για ενδοδαπέδια θέρμανση, μόνο για κεντρική θέρμανση ή σε μερικές περιπτώσεις και για τα δύο. Έτσι στην περίπτωση της κεντρικής θέρμανσης οι συμβατοί θερμοστάτες είναι εκείνοι που μπορούν να λειτουργήσουν με κεντρική θέρμανση. Ομοίως, αν ψάχνετε για τον έλεγχο της θέρμανσης δαπέδου, θα πρέπει να είναι κατάλληλοι για χρήση σε ενδοδαπέδια θέρμανση.

Η τελευταία προσθήκη στην σειρά θερμοστατών Warmup, ο θερμοστάτης WiFi 6iE λειτουργεί σε κεντρική θέρμανση με καλοριφέρ, καθώς και σε ηλεκτρική και υδραυλική ενδοδαπέδια θέρμανση.

Τύποι θερμοστατών

Έξυπνοι θερμοστάτες

Οι έξυπνοι θερμοστάτες είναι συμβατοί με το διαδίκτυο και είναι ο πιο προηγμένος τύπος θερμοστατών. Προσφέρουν εξαιρετική λειτουργικότητα εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων. Ο Warmup 6iE, για παράδειγμα, βρίσκει έξυπνους τρόπους για πιο αποδοτική θέρμανση ενός σπιτιού, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων.

Η δυνατότητα του έξυπνου θερμοστάτη σε συνδυασμό με την εφαρμογή MyHeating και η δυνατότητα εντοπισμού θέσης που υπάρχει στα smartphones επιτρέπουν στον έξυπνο θερμοστάτη να ελέγχει αυτόματα τη θέρμανση εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι η κατοικία θα είναι πάντα στην ιδανική θερμοκρασία χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια.

Προγραμματιζόμενοι θερμοστάτες

Αυτοί οι θερμοστάτες ρυθμίζουν αυτόματα τη θερμοκρασία χώρου σύμφωνα με την επιθυμητή θερμοκρασία και τον χρονοπρογραμματισμό. Η θέρμανση μπορεί να προγραμματιστεί για να είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη, ρυθμίζοντας τις θερμοκρασίες και το χρονοπρόγραμμα – ο θερμοστάτης φροντίζει τα υπόλοιπα, διασφαλίζοντας τη σωστή θερμοκρασία την κατάλληλη στιγμή. Χαρακτηριστικά όπως το Active Energy Management™ που βρίσκεται σε προηγμένους προγραμματιζόμενους θερμοστάτες όπως ο Warmup 3iE μπορεί να εξοικονομήσει έως και 10% στους λογαριασμούς θέρμανσης βοηθώντας στην επιλογή της καλύτερης θερμοκρασίας για κάθε δωμάτιο.

Χειροκίνητοι θερμοστάτες

Οι χειροκίνητοι θερμοστάτες παρέχουν πολύ βασικό έλεγχο θερμοκρασίας με περιορισμένη ικανότητα εξοικονόμησης ενέργειας και χρήματος. Οι χειροκίνητοι θερμοστάτες ταιριάζουν καλύτερα σε περιοχές όπου οι απαιτήσεις θέρμανσης παραμένουν ίδιες κάθε ημέρα, π.χ. όταν δεν υπάρχει εποχιακή αλλαγή και όπου απαιτείται καθημερινή θέρμανση καθώς αυτά λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο ή όπου ο θερμαινόμενος χώρος χρησιμοποιείται περιοδικά όπως στο γραφείο, στο γκαράζ ή στον κήπο.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα θερμοστάτη

Υπάρχει μια ποικιλία θερμοστατών διαθέσιμη και η καλύτερη επιλογή θα εξαρτηθεί από την προτίμηση των δυνατοτήτων και των χαρακτηριστικών. Έχουμε επισημάνει παρακάτω μια λίστα χαρακτηριστικών που πρέπει να αναζητήσετε κατά την επιλογή ενός θερμοστάτη.

Συμβατότητα

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά, καθώς ο θερμοστάτης δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό εάν δεν συνεργάζεται με το σύστημα θέρμανσης. Ελέγχετε πάντα με τον κατασκευαστή την καταλληλόλητα του με το συστήματος θέρμανσης.

Απομακρυσμένη πρόσβαση

Για τους χρήστες που βρίσκονται συχνά εκτός σπιτιού και θέλουν να είναι σε θέση να ελέγχουν το θερμοστάτη από παντού, ένας έξυπνος θερμοστάτης WiFi είναι η καλύτερη επιλογή. Ο 6iE σε συνδυασμό με την εφαρμογή MyWarmup μπορεί να διαχειρίζεται και να ελέγχεται από παντού αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Καιρικές και κυκλοφοριακές ενημερώσεις

Εάν ο καιρός και το κυκλοφοριακό είναι σημαντικοί παράγοντες, τότε ο 6iE είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ο 6iE εμφανίζει τις καιρικές συνθήκες και τις ενημερώσεις κυκλοφορίας, οπότε είναι δυνατό να γνωρίζουμε αν θα βρέξει ή θα έχει λιακάδα και ποια είναι η κυκλοφορία πριν φύγετε από το σπίτι.

Προγραμματισμός

Εάν ο θερμοστάτης είναι για ένα δωμάτιο που έχει διαφορετικές απαιτήσεις θερμοκρασίας μέσα στην ημέρα όπως μπάνιο, καθιστικό ή κρεβατοκάμαρα, ένας προγραμματιζόμενος θερμοστάτης είναι μακράν η καλύτερη επιλογή, καθώς θα επιτρέψει τον καθορισμό διαφορετικών θερμοκρασιών δωματίου σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Έτσι αποφεύγεται η σπατάλη ενέργειας θερμαίνοντας έναν άδειο χώρο και θα δοθεί ακριβής έλεγχος των ρυθμίσεων θέρμανσης.

Οθόνη

Έχοντας μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας, διευκολύνεται η χρήση του θερμοστάτη ακόμη και όταν υπάρχει σκοτάδι. Έχει μεγάλη οθόνη με μεγάλα γράμματα λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία χρήσης. Η ανάλυση της οθόνης είναι σημαντική καθώς οι οθόνες χαμηλής ανάλυσης είναι λιγότερο ευδιάκριτες και δεν θα φαίνονται αισθητικά όμορφες στον τοίχο. Οι πιο προηγμένοι θερμοστάτες, όπως ο 6iE, επιτρέπουν ακόμη και τη ρύθμιση μιας εικόνας φόντου, δίνοντάς της μια προσωπική πινελιά.

Παρακολούθηση χρήσης ενέργειας

Η γνώση του πού και πότε χρησιμοποιείται ενέργεια παρέχει καλύτερο έλεγχο του συστήματος θέρμανσης. Ένας θερμοστάτης που ελέγχει αυτόματα τη θέρμανση «μαθαίνοντας»  τη ρουτίνα, μπορεί να εξασφαλίσει την επίτευξη της χαμηλότερης δυνατής χρήσης ενέργειας.

Μοναδικές δυνατότητες

Μοναδικές δυνατότητες, όπως ενημερώσεις ταξιδιών και δυνατότητα να ορίσετε μια εικόνα φόντου, είναι όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να παρέχονται από ένα θερμοστάτη. Η ανάγκη για αυτά εξαρτάται από την επιθυμητή χρήση του θερμοστάτη. Όσο περισσότερο ενδιαφέρονται για την εξοικονόμηση χρημάτων και επιθυμούν να ορίσουν διαφορετικές θερμοκρασίες για διαφορετικές χρονικές περιόδους, τόσο πιο πιθανό είναι να κοιτάζουμε τον θερμοστάτη συχνά και αυτά τα μικρά χαρακτηριστικά μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Επιλογές και χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής

Επιλέξτε έναν θερμοστάτη ο οποίος επιτρέπει την προσαρμογή των ρυθμίσεων θέρμανσης ανάλογα με τον τρόπο ζωής. Αυτό μπορεί να είναι η συχνότητα των αλλαγών θερμοκρασίας (δυνατότητα προγραμματισμού) ή η δυνατότητα εξοικονόμησης χρημάτων επιλέγοντας ένα θερμοστάτη που θα συμβάλει στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας (όπως το 6iE).

Αγοράστε τον σωστό θερμοστάτη 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας θερμοστάτης σωστά επιλεγμένος κάνει απόσβεση τα χρήματα του. Τον αγοράζετε μία φορά, επομένως μία επένδυση σε τεχνολογικά προηγμένο και υψηλής ποιότητας θερμοστάτη είναι συχνά η κορυφαία επιλογή. Για να  αποφασίσετε ποιο θερμοστάτη να αγοράσετε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ορίσετε κριτήρια, να διερευνήσετε τις διαθέσιμες επιλογές και να επιλέξετε τον κατάλληλο για την εγκατάσταση.

Προτείνουμε τον 6iE WiFi έξυπνο θερμοστάτη, ο οποίος βρίσκει έξυπνους τρόπους για πιο αποδοτική θέρμανση ενός σπιτιού, εξοικονομώντας χρήματα στους λογαριασμούς ενέργειας.